Asiakastyytyväisyytemme on remonttialan parhaimmistoa - NPS-lukumme on 87/100, remonttialan keskiarvon ollessa 49!

LogoMusta

Terassin öljyäminen tai maalaus – näin pidät terassisi kunnossa

Terassin öljyäminen tai maalaus 1-2 vuoden välein pitää terassisi kunnossa, kohottaa ulkonäköä sekä lisää kiinteistön arvoa. Kokosimme tähän artikkeliin tärkeimmät asiat, miten pidät terassisi kunnossa.

Terassin öljyäminen tai maalaus tulee usein mieleen lumien sulaessa ja kevätauringon alkaessa paistaa – samalla terassi ja sen kunto tulee esiin. Mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin istua kesäiltaa omalla kauniilla terassilla, ja nauttia olostaan.

Terassin pitäminen kunnossa vaatii kuitenkin hieman työtä. Kokosimme tähän artikkeliin tärkeimmät asiat, miten pidät terassisi kunnossa ja nautit siitä pitkään.

Käsittelemme tässä artikkelissa seuraavia aiheita:

 • Milloin terassi kannattaa käsitellä?
 • Työvaiheet: terassin maalaus tai öljyäminen
 • Miksi terassin huolto on järkevää?
 • Kannattaako talo maalata samaan aikaan terassin kanssa?
 • Onko terassin öljyäminen tai maalaus vaikeaa tai raskasta?
 • Paljonko terassin huolto maksaa itse tehtynä tai ostettuna ammattilaiselta?

 

Milloin terassi kannattaa käsitellä?

Paras aika terassin öljyämiselle tai maalaukselle on noin toukokuusta syyskuuhun, kun lämpötila ja ilmankosteus ovat hommaan otollisimmillaan. Tällöin maali kuivuu nopeammin ja tarttuu paremmin pinnalle – terassin pinnasta tulee siis kestävämpi.

Terassi kannattaa öljytä tai maalata lähtökohtaisesti 1-2 vuoden välein. Parhaiten terassi kestää, kun käsittelyn tekee joka vuosi.

Terassin kuntoon vaikuttaa sen käytön määrä sekä sijainti. Kovalla käytöllä oleva ja auringossa kylpevä terassi kuluu nopeammin kuin varjoisammalla sijainnilla ja vähemmälle käytölle jäävä terassi.

Ulkomaalauksessa lämpötilan on oltava vähintään +5°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. On kuitenkin tärkeää tarkistaa maalin kuivumisaika valmistajan ohjeiden mukaan sekä huolehtia, että maali ei kuivu liian nopeasti tai liian hitaasti.

Huonot sääolosuhteet, kuten kovat tuulenpuuskat tai sateet, voivat vaikuttaa maalin kuivumiseen ja tarttumiseen, joten ne on syytä huomioida aikataulutettaessa käsittelyä.

Parina vinkkinä mainittakoon, että painekyllästetystä puusta rakennetun terassin on annettava kuivua asennuksesta vähintään puoli vuotta ennen käsittelyä. Lämpökäsitelty puu tulee taas käsitellä mahdollisimman pian asennuksen jälkeen.

 

Ennen ja jälkeen - terassin öljyäminen ja maalaus

Työvaiheet: terassin öljyäminen tai maalaus

Tässä yleisimmät työvaiheet, jotka sinun tulisi tehdä, kun öljyät tai maalaat terassisi:

 1. Suojaa ympäristö sekä pinnat, joita ei käsitellä
 2. Puhdista terassi roskista ja pölystä
 3. Pese likaiset pinnat
  • voit käyttää pesemisessä terassi-/ulkokalustepesuainetta
 4. Huuhtele ja anna pintojen kuivua
 5. Sekoita öljy tai maali ja levitä
 6. Pyyhi imeytymätön öljy liinalla
  • suorita pyyhintä viimeistään 15 minuutin päästä levittämisestä

 

Milloin terassin öljyäminen tai maalaus kannattaa tehdä?

Miksi terassin huolto on järkevää?

Terassin maalaus tai öljyäminen on järkevää monestakin syystä, kuten:

 1. Ulkonäkö: Terassin öljyäminen tai maalaus uudistaa terassin ulkonäköä ja tekee siitä viehättävämmän.
 2. Suoja: Käsittely suojaa terassin pintaa säältä, kulumiselta, UV-säteilyltä, roskilta ja likavedeltä.
 3. Kestävyys: Käsitelty terassi kestää paremmin aikaa ja käyttöä kuin käsittelemätön.
 4. Helppohoitoisuus: Öljytty tai maalattu terassi on helpompi pitää puhtaana.
 5. Pitkäikäisyys: Käsitelty terassi kestää pidempään.
 6. Arvonnousu: Hyvin hoidettu terassi lisää kiinteistösi arvoa.
 7. Väri ja Design: Terassin öljyämisellä tai maalaamisella saat terassillesi juuri halutun sävyn tai värin sekä designin.
 8. Pinnan kunnon tarkistus: Huoltoprosessi mahdollistaa terassin kunnon tarkistuksen ja tarvittavat korjaukset.

Kokonaisuudessaan, terassin öljyäminen tai maalaaminen on järkevää, koska se pitää terassin hyvässä kunnossa, parantaa sen ulkonäköä ja kestävyyttä, sekä lisää kiinteistön arvoa.

 

Kannattaako talo maalata samaan aikaan terassin kanssa?

Sinulle on varmaan tuttua tilanne, kun maalaat kodista yhden seinän, niin viereinen seinä näyttää heti likaiselta? Hieman sama asia voi tulla eteen terassin ja talon kanssa.

Kannattaakin harkita talon maalaamista samaan aikaan terassin kanssa, jos talon maali on kulunut tai haluat uudistaa talon ulkonäköä. Tällöin maalausprojekti saadaan tehtyä yhdellä kertaa ja maali saadaan päivitettyä sekä talon että terassin pinnalle.

Talon ja terassin käsittely yhdessä samalla kertaa saattaa myös säästää aikaa ja rahaa, koska maalarit voivat tehdä työt yhtä aikaa ja tarvikkeet voidaan hankkia yhdestä paikasta.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että talon maalaaminen vaatii erilaiset valmistelut ja maalit kuin terassin maalaaminen. On tärkeää valita oikeat maalit talon maalaamista varten ja huolehtia että maalit ovat sopivat eri pinnoille. On myös tärkeää tarkistaa, että maalauksen tekevät ammattilaiset, jotka ovat erikoistuneet talon maalaamiseen.

Jos aiot maalata talon ja terassin samanaikaisesti, on suositeltavaa keskustella maalarin kanssa siitä, miten parhaiten tehdä projekti.

 

Talo voi olla fiksua maalata samaan aikaa kun terassi öljytään tai maalataan

Onko terassin öljyäminen tai maalaus vaikeaa tai raskasta?

Terassin käsittely ei ole välttämättä vaikeaa tai raskasta, mutta se vaatii huolellisuutta ja valmistelua. Projektiin kannattaa varata tarpeeksi aikaa, jotta se saadaan tehtyä hyvin ja huolellisesti.

Terassin öljyäminen tai maalaus vaatii myös fyysistä työtä, kuten esimerkiksi öljyn tai maalin levittämistä, vanhan pinnan poistamista, terassin puhdistamista jne. Jos sinulla on rajoitettu kokemus maalaamisesta tai jos sinulla on fyysisiä rajoituksia, on suositeltavaa käyttää ammattilaista maalausprojektissa.

Projektin aikana on myös tärkeää huolehtia turvallisuudesta. On suositeltavaa käyttää hengityssuojainta ja suojakäsineitä maalaustyön aikana. On myös tärkeää varmistaa, että maalit, joita käytät, ovat turvallisia käyttää ja että niitä käytetään oikein.

Yhteenvetona terassin öljyäminen tai maalaus ei ole välttämättä vaikeaa tai raskasta, mutta se vaatii huolellisuutta, valmistelua ja fyysistä työtä. On suositeltavaa käyttää ammattilaista projektissa, jos sinulla ei ole tarpeeksi kokemusta tai fyysisiä kykyjä maalaamiseen.

 

Paljonko terassin huolto maksaa itse tehtynä tai ostettuna ammattilaiselta?

Terassin öljyämisen tai maalaamisen hinta itse tehtynä tai ostettuna ammattilaiselta vaihtelee paljon. Hintaan vaikuttaa muun muassa:

 • terassin koko
 • maalattavan pinta-alan laajuus
 • valitut maalit ja öljyt

Jos teet työn itse, tarvikkeiden kustannukset tulevat olemaan suurin osa kustannuksista. Tarvitset ainakin maalia tai öljyä, siveltimet, suojakäsineet ja haalarit. Tarvikkeiden kustannukset voivat vaihdella erittäin paljon, mutta hintaluokka lienee jossain 100-1000 euron välillä.

Ammattilaisen kustannukset ovat toki korkeammat kuin itse tehty maalaus. Ammattilaisilta ostettuna voit kuitenkin olla varma, että työ on tehty oikein ja siinä on käytetty myös oikeanlaisia aineita.

Ammattilaisten käyttämillä maaleilla ja öljyillä saadaan usein myös kestävämpi lopputulos kuin kuluttajille rautakaupoissa myytävillä tuotteilla. Ammattilaisilla teetettynä hinta on muutamasta satasesta ehkä pariin tuhanteen euroon.

Muista kuitenkin, että yritykset ja niiden tarjoukset vaihtelevat paljon. Suosittelemmekin aina, että kysyt tarjouksen useammalta toimijalta, jotta voit tehdä niiden kesken vertailua.

Kiinnostuitko?

Me LummeCo:lla maalaamme niin terassisi, talosi kuin kattosikin. Jos olet kiinnostunut kuulemaan palveluistamme, ota yhteyttä tästä. Autamme mielellämme!

Haluaisitko laskea hinnan talosi maalaukselle? Tee se helposti maksuttomalla hintalaskurillamme täällä.

6-min-819x1024

Arvi Lumme