Asiakastyytyväisyytemme on remonttialan parhaimmistoa - NPS-lukumme on 87/100, remonttialan keskiarvon ollessa 49!

LogoMusta

Rännien puhdistus – parhaat vinkit ja ohjeet

Rännien puhdistus on oleellinen osa kiinteistön kunnossapitoa. Rännien sekä syöksytorvien säännöllinen huolto auttavat pitämään kiinteistön kunnossa ja estävät osaltaan vakavampien vahinkojen syntymistä.

Rännien puhdistus on oleellinen osa kiinteistön kunnossapitoa. Rännien puhdistus onkin hyvä suorittaa kodin huoltotoimenpiteenä joka kevät ja syksy.

Rännien, eli räystäskourujen, sekä syöksytorvien säännöllinen huolto auttavat pitämään kiinteistön kunnossa ja estävät osaltaan vakavampien vahinkojen syntymistä.

Kokosimme tähän artikkeliin kaikki oleellisimmat asiat, mitä sinun tulee tietää rännien puhdistuksesta:

   • Miksi rännien puhdistus on tärkeää?

   • Itse vai ostettuna – mitä rännien puhdistus maksaa?

   • Rännien puhdistus itse – toimi näin!

   • Milloin rännien puhdistus kannattaa tehdä?

   

  Miksi rännien puhdistus on tärkeää?

  Rännien puhdistaminen on tärkeää tehdä säännöllisesti, jotta kiinteistön sadevesijärjestelmä toimisi oikein. Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata katolla oleva sade- ja sulamisvesi pois seinien ja sokkelin läheisyydestä ja pitää ne kuivina.

  Jos rännit ovat tukossa, ei sade- ja sulamisvesikään ohjaudu oikein. Tällöin rännit saattavat tulvia ja vesi valuu seinälle, räystäslaudoille ja sokkelille. Pahimmassa tapauksessa tästä saattaa seurata kiinteistölle kosteusvaurio, jonka korjaaminen on usein kallista.

  Pakkasella räystäisiin jäänyt vesi voi puolestaan jäätyä, jolloin se saattaa rikkoa räystäitä ja syöksytorvia. Tällöinkin edessä on kalliimpi sadevesijärjestelmän korjausremontti.

  Säännönmukaisella rännien puhdistuksella pidät siis kotisi turvassa ja vältät kalliit remontit.

   

  Itse vai ostettuna – mitä rännien puhdistus maksaa?

  Rännien puhdistaminen ei ole erityisen haastavaa ja siitä selviää hyvin myös itse. Joskus oma aika saattaa kuitenkin olla kortilla – tällöin rännien puhdistuksen voi ostaa alan yritykseltä.

  Itse tehtynä rännien puhdistuksen hinta syntyy tarvittavista välineistä. Mikäli rännit eivät sijaitse kovin korkealla, selvitään usein jatkovartisella harjalla sekä tikkailla. Rännien puhdistukseen tarkoitettu harja maksaa arviolta 50 € ja tikkaissa hintahaarukka on suuri, noin 50-500 €.

  Jos rännit sijaitsevat korkealla, saatetaan tarvita myös rakennustelineitä tai henkilönostimia. Näiden hankinnassa vuokraamalla pääsee halvimmalla. Henkilönostimien päivävuokra vaihtelee noin 50-200 € tietämillä ja rakennustelineet maksavat arviolta 20-50 € päivässä.

  Ulkopuoliselta toimijalta ostettuna omakotitalon rännien puhdistaminen maksaa noin 250-650 €. Hintaan vaikuttaa muun muassa rännien kunto sekä rakennuksen koko ja muoto. Tyypillisessä tapauksessa noin 90-110 neliön kokoisen omakotitalon rännien puhdistus maksaa arviolta 300-400 €. 

  Me Lummecolla puhdistamme kotisi rännit osana katon maalaus-/pinnoitusurakkaa. Jos siis kattosi kaipaa huoltoa, tilaa meiltä maksuton kartoitus ja tarjous tästä linkistä.

  Rännien puhdistus itse - huuhtele roskat pienellä paineella

  Rännien puhdistus itse – toimi näin!

  Vaikka rännien puhdistaminen on suhteellisen helppoa hommaa, kannattaa siihen kuitenkin varustautua oikeilla ja turvallisilla työtavoilla ja välineillä sekä muistaa muutama asia.

    • Ennen rännien puhdistusta
       • Hanki luotettavat ja turvalliset välineet
          • Matalat rännit: jatkovartinen harja

          • Hieman korkeammalla sijaitseva ränni: turvalliset tikkaat

          • Korkeat rännit: rakennustelineet tai henkilönostin

        • Käytä aina turvavaljaita, jos työskentelet korkealla, kuten katolla tai henkilönostimesta käsin

       

       • Rännien puhdistaminen
          • Kerää kaikki roskat, lehdet, neulaset ja sammal pois ränneistä. Lopuksi huuhtele rännit vedellä ja pienellä paineella

          • Rännit voi pestä myös ulkoa esimerkiksi pehmeällä harjalla.

          • Tarkista rännien puhdistuksen yhteydessä myös niiden kunto ja kiinnitykset.

          • Paikkamaalaa mahdolliset naarmut ja kohdat, joissa näkyy paljasta metallia. 

        

       Milloin rännien puhdistus kannattaa tehdä?

       Rännien puhdistaminen lehdistä ja roskista on hyvä tehdä kaksi kertaa vuodessa: keväällä sekä syksyllä. Samalla kannattaa tarkistaa, että sadevesikourut ovat muutoinkin hyvässä kunnossa.

       Syksyn tarkistus kannattaa tehdä ennen pakkasten tuloa, sillä jos roskat jäätyvät ränniin, on puhdistaminen vaikeaa. Jäätyneet roskat myös helposti tukkivat rännit, jolloin sadevesijärjestelmä ei toimi kunnolla.

        

       Kaipaako kattosi huoltoa?

       Me Lummecolla puhdistamme ja tarkistamme sadevesikourut ja rännit samalla, kun tarkistamme, maalaamme ja pinnoitamme kattosi. Jos siis myös kattosi on tarkastuksen ja huollon tarpeessa, olethan meihin yhteydessä. Autamme mielellämme!

       Tilaa maksuton kartoitus ja tarjous tästä linkistä!

       6-min-819x1024

       Arvi Lumme