Mitkä viisi asiaa vaikuttavat ulkomaalauksen hintaan?

Joskus talon maalaukseen ei itsellä ole aikaa ja on järkevämpää tilata ammattilainen paikalle. Lue tästä, mitkä viisi tekijää vaikuttavat eniten maalausurakan hintaan.
"Ulkomaalauksen hintaan vaikuttaa talon koko."

“On tuo talon ulkomaalauksen hinta kyllä käsittämätön – tuhansia euroja siitä että maalia levitellään muutama päivä.. Eihän ne maalipurkitkaan maksa montaa satasta kai? Kyllä minä otan kupin vahvaa sumppia, käyn rautakaupassa hakemassa pari pensseliä ja maalipurkkia ja hoidan tämän veljenpojan kanssa ihan ite. Tai oikeastaan ihan vaan ite, kyllä kai minä nyt sen verran osaan maalaushommia tehä!” 

Niin. Moni ajattelee ulkomaalauksen olevan melko yksinkertainen, sujuva ja nopea urakka – sitä se tosiasiassa onkin jos tietää mitä tekee.

Yllä oleva kuvaus on tietysti karrikoitu, sillä joka kodin remonttireiska tietää kokemuksesta sen, miten kallista ja työlästä on toteuttaa laajamittaisia rakennusurakoita. 

Kauanko sinulla kestäisi maalata turvallisesti, laadukkaasti ja tarkasti kotisi julkisivut tai katto?

Mitä arvelisit näppituntumalta budjetiksi?

Näihin kysymyksiin on tietysti vaikeaa antaa tarkkaa arviota aivan kylmiltään, mutta yritän tämän blogin kautta antaa sinulle työkaluja siihen.

Keskikokoisen omakotitalon katon ja seinät kolme ammattimaalaria maalaa keskimäärin viikossa.

Kokemattomalla voi kuitenkin kestää urakassa viikkoja ellei kuukausiakin.

Lisäksi lopullinen työmäärä, budjetti sekä maalauskeskusteluiden lisääntyminen perhepäivällisillä voi yllättää. 

Oli sitten kyse talon rakentamisesta tai kylpyhuoneremontista, kovalta kuulostavan hinnan takana piilee aina useita juurisyitä.

Aina niitä ei kuitenkaan itse huomaa ja sen vuoksi kerronkin sinulle nyt viisi eniten hintaan vaikuttavaa tekijää maalausurakassa. 

Tämän artikkelin luettuasi osaat myös paremmin arvioida urakan vaatimaa kestoa ja työmäärää, mikäli päätät maalata talon omin voimin.

Maalattava pinta-ala

Ulkomaalauksen hinta riippuu suurimmaksi osaksi maalattavasta pinta-alasta – suuri pinta-ala vaatii paljon pesu- ja pohjatöitä, maalia ja työaikaa.

Maalin menekki riippuu paljon pinnan karheudesta, käytettävästä maalista ja muista tekijöistä, mutta karkeana nyrkkisääntönä voit käyttää ulkomaalin menekissä seuraavaa kaavaa: 

Karhea lautapinta: Litra per 4 neliömetriä

Sileä lautapinta: Litra per 10 neliömetriä

Maalin määrässä ei kannata säästellä, kun halutaan kestävä ja kaunis lopputulos.

Maalia kannattaa käyttää sen verran, että lopputulos on tasainen ja peittävä, mutta myös hengittävä.

Ammattilainen osaa neuvoa sinua sopivan maalimäärän osalta, jotta lopputulos on kaikista paras ja kestävin. 

Mikäli haluat saada tarkan arvion maalattavasta pinta-alasta, kannattaa käyttää apuvälineitä, kuten lasermittaria.

Ammattilaisen mittausvälineillä saa selville hyvin tarkan lukeman maalattavan pinta-alan suuruudesta ja sitä kautta vaikutuksesta hintaan. 

Jos haluat tarkan hinnan helposti selville, tilaa tästä ammattilainen paikalle

Maalattava alue on vain yksi mittari, jota käytämme maalausurakan hinnan muodostamiseen.

Pelkän pinta-alan perusteella ei kuitenkaan voi muodostaa luotettavaa arviota maalausurakan hinnasta vaan tarvitaan muitakin mittareita. 

Työstettävien pintojen haastavuus

Toinen maalausurakan hintaan vaikuttavista tekijöistä on maalattavien pintojen haastavuus.

Suomeksi tällä tarkoitetaan esimerkiksi julkisivun ulokkeita tai sisennyksiä.

Joskus kohteessa saattaa olla myös koristelistoja sekä muita tarkkaa rajaamista vaativia kohtia, mikä nostaa jälleen työn määrää. 

Mikäli haluat tarkkaa jälkeä, kannattaa hyödyntää muun muassa teippiä, rajauslastaa tai rajausmuotteja sekä sopivan kokoisia pensseleitä.

Ammattimaalarit käyttävät lisäksi erilaisia muovituksia muun muassa lamppujen, pistorasioiden ja pihakivien suojaukseen. 

Varsinkin rajausta vaativat kohteet erottavat aloittelijat ammattilaisista maalaustyömailla.

LummeCon maalareilla on kokemusta monenlaisista haastavista kohteista, minkä vuoksi jälki on hyvää ja maali tarttuu kiinni myös niihin kohtiin, joihin aloittelevan maalarin pensseli ei pääse.  

Lue, miten julkisivumaalaus etenee LummeColla.

Työvaiheiden määrä ja laajuus

Jotta lopputulos kestäisi mahdollisimman pitkään, täytyy luonnollisesti tehdä asianmukaiset työvaiheet.

Julkisivumaalauksessa olennaista on tunnistaa esimerkiksi tarvittavien pohjatöiden määrä, jotta uusi maali tarttuu tiukasti kiinni ja kestää pitkään.

Osaan seinistä puolestaan ei tarvitse tehdä “skrabausta” eli mekaanista maalinpoistoa, mikä säästää aikaa ja selvää rahaa. 

Joskus maalipinnan kuntoa ja eri työvaiheiden määrää voi olla vaikeaa arvioida.

LummeCon ilmaisella kartoituskäynnillä saat nopeasti ammattilaisen tekemän kuntoarvion, jonka perusteella osaat päättää, tarvitseeko taloasi oikeasti maalata ja jos tarvitsee, niin mikä olisi taloudellisesti järkevin ratkaisu. 

Tutustu tästä linkistä asiakkaidemme arvosteluihin

Parhaimmillaan laadukas ja hyvin toteutettu kuntoarvio voi paljastaa piileviä vuotokohtia, lahovaurioita ja muita epäkohtia, joiden laiminlyönti voi johtaa kalliimpiin remontteihin.

Ilmaisen arviointikäyntimme aikana maalausasiantuntijamme tekee laajamittaisen selvityksen talon maalipintojen kunnosta.

Lisäksi hän tunnistaa budjettisi ja tavoitteidesi kannalta olennaisimmat työvaiheet sekä antaa sinulle suosituksen toimenpiteistä. Ulkomaalauksen hinta voi tuntua korkealta, mutta pitkällä aikavälillä ajateltuna se on varsin järkevä investointi.

Tilaa tästä ilmaiseksi kuntoarvio 

Ympäröivä maasto

Koska aika on rahaa niin sinulla kuin ammattimaalareillakin, täytyy hinnan arvioinnissa huomioida ympäröivä maasto.

Mäkinen ja epätasainen maasto seinän vieressä lisää maalaukseen kuluvaa työaikaa ja nostaa näin hintaa.

Korkeiden maalaustelineiden kasaus ja liikuttelu täytyy tehdä turvallisesti ja rauhallisesti, jotta vältytään telineiden kaatumiselta tai pahimmillaan maalarin putoamiselta. 

Telineitä on monenlaisia, mutta suosittelemme käyttämään alumiinista valmistettuja modulaarisia telineitä, sillä ne ovat kaikista nopeimpia ja turvallisimpia maalaustyömaalla. 

Telineiden oikeaoppinen kasaus ja tukeminen maastoon pienentää riskejä vahingoille huomattavasti. 

Materiaalivalinnat

Ulkomaalit ovat kuin autoja – niitä on markkinoilla paljon ja toiset toimivat eri tilanteissa paremmin ja pidempään kuin toiset.

Varsinkin maalivalinnassa kannattaa turvautua ammattilaisen apuun, sillä väärä valinta voi pilata isolla vaivalla tehdyn työn ja lopputuloskaan ei ole halutunlainen.

Maaleissa suurimmat erot koskevat sideaineita, elastisuutta eli joustavuutta, adheesiota eli maalikalvon tarttuvuutta alustaan ja kiiltoastetta.

Materiaalivalinnat liittyvät myös pohjatöissä käytettäviin pesu- ja paikkausaineisiin. 

Ammattilainen voi kuitenkin tehdä parhaan arvion ainoastaan paikan päällä ja kaikki tilanteeseen vaikuttavat tekijät huomioiden.

Myös soittamalla myyjällemme saat karkean suosituksen siitä, millä maalilla talosi kannattaisi maalta. 

Kuten huomaat, maalausurakan hintaan vaikuttaa useita eri tekijöitä, joista äsken kerroin vasta viidestä.

Kaikki nämä tekijät tähtäävät siihen, että uusi maalipinta säilyisi mahdollisimman pitkään ja näyttäisi kauniilta ja tasaiselta. 

Jos haluat maksimaalisen, jopa 20 vuotta kestävän maalipinnan, suosittelen tilaamaan ammattilaisemme paikalle – siten saat helposti ja nopeasti arvion siitä, missä kunnossa sinun yksilöllisen kotisi maalipinnat ovat ja millaisia vaihtoehtoja niiden huoltamiseen on.

Arviontikäynnin aikana sinulle selviää ulkomaalauksen hinta sekä muut vaihtoehdot.

Ja ai niin, kaikki tämä on täysin ilmaista.

Tilaa kuntoarvio tästä!