Mikä kuluttaa julkisivua?

Pahiten julkisivua kuluttavat tekijät löytyvät luonnosta – ankara sade, lumimyräkät ja auringon valon polttava UV-säteily. Kaikki nämä tekijät yhdistettyinä julkisivun maalipinta kuluu loppuun noin 10-15 vuoden aikana.

Julkisivun maalaus

Ulkoverhouksen huoltoväli on 10-15 vuotta riippuen muun muassa ulkoverhouksen materiaalista, aiemmin käytetystä maalista ja rakennuksen sijainnista.

On hyvin yleistä, että maalausurakkaa lykätään vuodesta toiseen, kunnes verhouksen pinnassa alkaa näkyä hometta ja maali alkaa hilseilemään seinästä. Tällöin maalipinta on jo päässyt huonoon kuntoon, mikä lisää pohjatöiden määrää merkittävästi.

Maalaus on järkevintä ja edullisinta toteuttaa huoltovälin täyttyessä, jolloin vanha maalipinta on vielä suhteellisen hyvässä kunnossa, ja pohjatöiden määrä jää hyvin vähäiseksi. Lisäksi kalliin julkisivuremontin saa estettyä maalaamalla julkisivun.

Maalipinta hilseilee

Maalipinnan hilseily kertoo hajonneesta maalirakenteesta – puupinta on näin altis kosteudelle ja kannattaa maalata mitä pikimmiten.

Väri on haalistunut

Auringon UV-säteily haalistaa ja hajottaa suojakerroksen rakennetta, jolloin se on alttiimpi kosteudelle ja mekaaniselle kulumiselle.

Runsaasti hometta

Runsas kasvusto ja home kertoo maalipinnan kulumisesta, samalla kuluttaen sitä lisää kerta kerralta.

Näitä merkkejä nähtävillä?

Mikäli julkisivusi maalipinta on yli 10 vuotta vanha, tilaa ammattilainen tekemään maksuton kuntoarvio maalipinnan kunnosta ja varmistu oikeasta toimenpidesuunnasta.

Kulumista aiheuttavia tekijöitä

Julkisivun maalipinta kuluu jatkuvasti mitä moninaisimmista syistä. Lue alta, mitkä syyt ovat yleisimpiä maalipintojen kuluttajia!

Mustapilkkuhome

Iän myötä julkisivuun alkaa kosteuden ja sääolosuhteiden vaikutuksesta tarttua hometta ja erilaista kasvustoa. Kaikista yleisin homelajike on mustapilkkuhome, jota esiintyy niin vesi- kuin öljypohjaisen maalikerroksen päällä.

Home ja kasvusto kuluttavat maalipintaa tehokkaasti, minkä vuoksi se on tärkeää saada poistettua mahdollisimman nopeasti.

Kaunis auringonpaiste

Auringon UV-säteily on yksi suurimpia maalipintaa kuluttavista tekijöistä, ja etenkin auringonpuoleiset sivut ovat yleensä kaikista kuluneimpia.

UV-säteily rikkoo mikroskooppisella tasolla maalin rakennetta, mikä aiheuttaa maaliin hiushalkeamia. Tällöin maali ei enää toimi suunnitellulla tavalla kosteuden torjunnan kanssa.

Mekaaninen kuluminen

Luonnonvoimat, leikkivät lapset ja temmeltävät aikuiset aiheuttavat maalipinnalle mekaanista kulumista – raekuurot, kovat vesisateet ja jäädyttävät ja sulattavat lämpötilat rasittavat maalipinnan kiinnitystä ja täten sen suojaavuutta.

Kulumisprosessi on kuitenkin kohtalaisen pitkä, 10-15 vuotta.

Puuseinän maalauksen vaiheet

1. Suojaus

Urakan aluksi herkät ja ei maalattavat pinnat suojataan, kuten rännit ja terassit.

2. Pesu

Seinä pestään homepesuaineella ja harjalla hangaten. Näin saadaan lika ja home pois.

3. Kaavinta

Seinästä lohkeillut ja kuplinut maali kaavitaan mekaanisesti pois, jotta uusi kerros tarttuu.

4. Maalaus

Sitten seinä maalataan sovitulla tavalla ja sovituilla maaleilla huolehtien siisteistä rajauksista.

5. Lopputarkastus

Lopuksi teemme asiakkaamme kanssa  lopputarkastuksen, jossa mahdolliset virheet korjataan.

6. Takuu

Maalauksen valmistuttua alkaa 2 vuoden takuu, joka kattaa kaikki työvirheistä johtuvat viat.

Esimerkkihintoja tekemistämme kohteista

Viereltä löydät esimerkkikohteita ja kyseisten projektien loppuhintoja.

Kyseiset hinnat ovat yksilöllisiä eivätkä koske kaikkia kohteita. Maalauksen hintaan vaikuttaa vahvasti esimerkiksi maalattavan kohteen koko, kunto, ympäröivä maasto ja käytettävät maalit.

Painikkeen takaa löydät hintalaskurin, jolla voit selvittää tarkemman hinnan juuri omaan taloosi – kokeile ihmeessä!

5599€
170m^2 Julkisivun maalaus kahteen kertaan
6765€
330m^2 Julkisivun maalaus
9800€
480m^2 Uudiskohteen maalaus
12 880€
Julkisivun maalaus, katon ja terassien pinnoitus
Previous
Next

Ota rohkeasti yhteyttä!

Osallistu 5000€ arvoiseen arvontaan!